Visie

beplantingsadvies 2

Veel mensen willen meer plezier beleven van hun tuin. Zodat het een fijne plek is om te zijn of om te bewonderen bij aankomst of vanuit huis.  Of om de kruiden voor de keuken uit te plukken. Toch is die fijne tuin er niet altijd, en blijft de wens wat hangen in het ongewisse.

Dat is jammer,  juist omdat men naar mijn mening vaak onderschat hoeveel positieve energie uitgaat van een verzorgd stukje groen, hoe klein ook.

Als Garden Coach wil ik inspringen op deze behoefte: ik maak een ontwerpplan voor je tuin, op maat en dus persoonlijk, maar ook zeer haalbaar. Zo wordt het veel eenvoudiger om een voorheen abstracte tuinwens toch werkelijk te realiseren. Daarvoor heb ik enkele garden coach modules opgesteld: weet precies wat er per module aan service wordt geboden en kies alleen wat je nodig hebt.

Het is net als wanneeer iemand die goed kan koken je een privé kookles zou geven: als je voorgeschoteld krijgt wat er zoal mogelijk is,  je vervolgens leert van deze persoon hoe dit wordt klaargemaakt, en tot slot proeft hoe lekker van smaak dat wordt,  dan maak je dit heerlijke diner daarna veel makkelijker zelf. Zo hoef je niet eerst zelf alles van koken te weten. En bovendien raak je geinspireerd, door nieuwe smaken of een handige tip.

Zo werkt het ook met tuinen. Met een tweetal tuinplannen (het menu), met indeling voor pad/heg/ border/gras/ terras/veranda/bloemen/kruiden/basisbeplanting/etc (de ingredienten), tips en uitleg (de bereiding) en de voorbeeldplaatjes of -artikelen ( een visueel voorproefje ) help ik mijn opdrachtgevers op weg.

In een grotere context zie ik het als uitdaging om steeds meer personen het groen om ons heen te laten liefhebben. Om onze kinderen mee te geven hoe belangrijk dit is. Juist in deze drukke tijden brengt de natuur naar mijn mening rust, ziel in ons bestaan en groei. Een mooie reden het groen op de wereld extra te koesteren.

Geniet ervan!

DSC_7552