over Dieuwertje Botman-Almeida

 

Dieuwertje Botman-Almeida

Opgegroeid in de omgeving Haarlem woonde Dieuwertje na het afronden van de Hogere Hotelschool Den Haag enkele jaren in het buitenland. Zij werkte in de Travel & Leisure industrie  in Parijs, in Chicago en op Aruba.  Met deze prachtige ervaringen op zak koos ze vervolgens voor een internationale MBA studie aan de universiteit Nijenrode, om haar vleugels naar het bedrijfsleven uit te kunnen slaan.

Vervolgens werkte zij de tien daaropvolgende jaren voor het IT consultancy SHL Systemhouse,  voor Loyalty Management Nederland ( het bedrijf dat Air Miles in Nederland heeft opgezet) en voor Philips Consumenten Electronica in Amsterdam. Daar gaf ze leiding aan diverse afdelingen; bij Air Miles was dit de afdeling die de contracten ter verzilvering van de Air Miles punten onderhandelde & beheerde, bij Philips CE was dit de Business Sales Group Europe waar de internationale B-2-B contacten hun specifieke op maat & uitvoering gemaakte Philips producten konden inkopen.

Het starten van een gezin & de baan van haar man in Engeland maakte echter dat ze tijdelijk haar eigen baan verruilde voor het moeder zijn. Dit was een bijzondere tijd, waarin menig appeltaart werd gebakken. Met het opgroeien van de kinderen ontstond er ruimte voor het idee om van haar hobby tuinieren haar vak te maken. Als Garden Coach, voorzien van een diploma tuinarchitectuur, is zij al weer enige jaren actief met een eigen bedrijfje in tuinadvies. Daarnaast geeft ze met veel plezier moestuincursussen, op het Landje van de Boer in Overveen. Zie ook www.Landjevandeboer.nl