Moestuinieren

De eetbare tuin – wie oh wie zou niet allerlei moois in zijn tuin willen dat ook nog eetbaar is? Al is het maar een struikje rozemarijn, wat bieslook of een randje pluksla ergens.

Ik geef moestuinworkshops op het Landje van de Boer in Overveen. Daar werk ik samen met Elbrich Fennema, een van de initiatiefneemsters van het Landje, voor het plannen van de jaarlijks roulerende en vaste moestuinbedden. De groenten, kruiden en eetbare bloemen gebruiken we voor de diverse lunches, Summer Suppers en kooklessen ter plaatse.

 

courgettebloemen

courgettebloemen

Daarnaast kom ik ook bij mensen thuis, om te overleggen hoe bij hen het best de moestuin het kan worden aangelegd of kan worden verbeterd. Dit kost € 50.= voor een bezoek van een uur.

Agenda:

Voorjaar 2016:

Zondag 17 april  10:30 – 14:00 uur, Moestuinworkshop inclusief lunch in de gezellige kas op het Landje van de Boer in Overveen.

  • In deze workshop leer ik je de basismethoden om zelf groenten en kruiden te kweken. Er zitten makkelijke groenten bij, die eigenlijk nauwelijks mislukken kunnen, maar ook iets ingewikkelder soorten. Handige overzichten laten je zien wanneer en hoe je het beste kunt zaaien. Om ca. 13u serveer ik een eenvoudige lunch, samengesteld met wat je straks zelf uit je tuin kunt halen. Smakelijk, en bovendien krijg je zodoende inspiratie voor de vele mogelijkheden in de eetbare achtertuin…
  • Als voorbeeld moestuin heb ik op het Landje een 6-tal bedden van ca 1 x 1 m gecreëerd, allemaal in een ander thema. Het is verrassend hoeveel soorten theekruiden je bijvoorbeeld op 1m2 kunt planten. Of zie eens wat je zoal kweekt in een Ottolenghi bed, met typische ingrediënten uit het Midden-Oosten zoals nigella, snijbiet, en knolvenkel.

De workshop staat op zichzelf, en is zowel voor de beginnende als de gevorderde tuinier interessant. Kosten, inclusief lunch en thee/koffie bij aankomst: € 40 pp voor Vrienden van het Landje, Niet-vrienden betalen € 50.= pp. Aanmelden via eetbareachtertuin@landjevandeboer.nl

oogst